Diseminarea rezultatelor şi a bunelor practici



1    Postarea pe site-ul şcolii a unui material în format PowerPoint ce va rezuma aspecte esenţiale ale proiectului, www.cnegchitu.ro;
2    Prezentarea stagiului la nivel judeţean, în cadrul Cercului pedagogic al profesorilor de discipline economice;
3    Amenajarea unei expoziţii şi a unui panou publicitar care să descrie proiectul şi să exemplifice rezultatele lui;
4    Prezentare online a diferitelor  materiale din portofoliul proiectului, www.didactic.ro;
5    Prezentarea stagiului la nivel naţional în cadrul vizitelor cuprinse în programe de parteneriat;
6    Participarea la concursul “Made for Europe”.
                     Cele două instituţii partenere germane,  ZAW şi  Vitalis, au emis câte un Raport Final de participare la stagiu.
           Raportul Final emis de Vitalis cuprinde o prezentare descriptivă, dar şi în imagini,  a principalelor activităţi ale acestei organizaţii înainte de mobilitate până la data plecării grupului nostru.  Toată perioada mobilităţii, 03.10 – 30.10.2011, este prezentată pe zile, punând accent pe implicarea echipei din această organizaţie la efectuarea orelor de pregătire practică în condiţii optime, în colaborare cu participanţii, tutorele de stagiu, dl Rasche şi cu profesorii însoţitori  şi la derularea programului de pregătire culturală a elevilor, ţinând cont de opţiunile participanţilor şi de opiniile celor doi însoţitori. În concluzie, Vitalis apreciază că au fost onoraţi să fie gazdă pentru grupul de la C.N.E.”Gh.Chiţu” din Craiova, România şi urează mult succes participanţilor în activităţile lor viitoare.

           Raportul Final emis de ZAW se referă, în principal, la activităţile derulate în perioada de stagiu în această instituţie, conform Acordului de formare, sub supravegherea tutorelui de stagiu, dl Rasche. Toate activităţile sunt grupate pe câteva capitole: activităţi desfăşurate în Microsoft Word, activităţi desfăşurate în Microsoft Excel, în PowerPoint, în Outlook şi activităţi privitoare la scanarea şi la trimiterea prin fax a documentelor. În final, ZAW laudă modul exemplar în care s-au prezentat participanţii români,  seriozitatea lor, inteligenţa şi uşurinţa de care au dat dovadă în asimilarea activităţilor şi îşi exprimă satisfacţia pentru performanţele participanţilor demonstrate atât pe parcursul orelor de practică, cât şi la probele de evaluare finală, fiind convinşi că ei vor obţine cu mai multă uşurinţă un loc de muncă pe piaţa muncii europene.
           Pentru asigurarea durabilităţii proiectului, instituţia noastră doreşte să continue legăturile în vederea aplicării unor proiecte viitoare, având ca parteneri Vitalis şi ZAW. Şcoala noastră este in proces de negociere pentru depunerea unui proiect cu aceeaşi parteneri, Vitalis şi ZAW, la termenul limită din Apelul naţional la propuneri 2012.
           Pentru cei 16 participanţi la mobilitate, practica efectuată pe parcursul plasamentului va fi echivalată cu practica prevăzută a fi efectuată de aceştia în anul şcolar 2011-2012, începând cu semestrul al II-lea.